Медицина ғылымдарының кандидаты, кардиолог Константин Ивановтың айтуынша, таңертеңгілікте сұлы ботқасы мен жұмыртқа жесе, зиян холестериндер азаяды екен. Бұл туралы Stan.kz мәлімдеді.
Диетолог Лиза Афинская басқа дақылдарға қарағанда сұлы холестеринді төмендетуде тиімді дейді. Өнімнің құрамындағы бета-глюкан ішектегі холестеринге бай өт қышқылдарымен қосылып, оларды денеден шығаруға көмектеседі.
Маман аз өңделген сұлыны таңдауға кеңес берді. Сөзінше, аз өңделген сайын ботқа соғұрлым ұзақ қорытылады және гликемиялық индексі төмен болады. 2-5 минутта дайындалатын ботқалар ешқандай пайда әкелмейді дейді дәрігер.
Сондай-ақ холестеринді азайту үшін сары май мен қаймақтан бас тартпау керек екен.